METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN 5 BESİN

Hepimizin metabolizma hızı farklıdır ve tabii ki bu hızı artırmak elimizdedir. Düzenli egzersiz yapmak, bol bol su içmek ve yeterince uyumak bu hızı arttırmaktadır. Bunun yanı sıra bazı besin kaynakları yavaş çalışan metabolizmaları hızlandırmak için etkili olmaktadır. Başlıca metabolizma hızlandıran besinler şöyledir;

Acı Biber

Araştırmalar, acı biber tüketiminin metabolizmayı yüzde 25 oranında artırdığını gösteriyor. Acı biberli yiyecekler yediğinizde, özellikle kırmızı bibere acılık veren madde olan kapsaisin nedeniyle daha çok terliyor olabilirsiniz. Bunun sebebi kan dolaşımı ve dolayısıyla metabolizma hızının artması. Bu da yağ yakımına ve terlemeye neden oluyor.

Brokoli

Brokoli en sevdiğiniz sebze olmayabilir ama metabolizmayı hızlandıran çok önemli bir kalsiyum kaynağı. Aynı zamanda C, K ve A vitaminleri açısından da çok zengindir.

Kahve ve Yeşil Çay

Sudan sonra metabolizmayı hızlandıran diğer içecekler, kahve ve yeşil çay. Bu ikisi, antioksidan özellikli olmakla birlikte kan şekerini düşürüyor, yağ yakmaktadır.

Baharatlar

Karabiber, hardal tohumu, sarımsak tozu ve zencefil, metabolizmayı hızlandıran baharatların başında geliyor. Araştırmalarda, yemeklerine bu baharatları katan kişilerin günde 1000 kalori daha fazla yaktığını göstermektedir.

Kefir

Probiyotik besin kaynağı olan kefir mideyi düzenler ve metabolizmanızı hızlandırmaktadır. Ayrıca kalsiyum bakımından zengin besinleri menülerinize katmaya özen göstermelisiniz.