Carb Cycling diyeti nedir? Nasıl uygulanmalıdır?




Carb Cycling, son zamanlarda oldukça popüler olan bir diyet türüdür. Carb Cycling nedir ve nasıl yapılır gibi soruların cevabını bu makalemizde bulabilirsiniz.. 

Carb Cycling, Türkçede Karbonhidrat Döngüsü olarak bilinen diyet türü, karbonhidrat alımının günlük, haftalık veya aylık periyotlarla değiştirilmesidir. Genellikle yağ oranını düşürmek ve kilo alımını durdurmak için uygulanır.

Carb Cycling nedir? Nasıl uygulanır?

Karbonhidrat alımının günden güne ayarlanması anlamına gelir. Ana amaç vücudun bu diyet sisteminde nasıl tepki vereceğini gözlemlemek ve tabii ki kilo ve yağ kaybını sağlamaktır. Sadece karbonhidrat alımında kontrollü düzenlemeler yapılırken, protein ve yağ alımında herhangi bir değişilik yapılmaz. 

Uygulama yöntemi ise şöyledir; herkesin kendi yöntemleri olabileceği gibi genel kabul görmüş karbonhidrat döngüsü aşağıdaki tabloda gördüğünüz gibi olabilmektedir.


Tabloda görüldüğü gibi antrenman günlerinde yüksek karb. Alınırken dinlenme günlerinde ise düşük karb. İle günü geçirilmiştir. Bunun en önemli nedeni ise yüksek ağırlıklarla çalışıyorsanız antrenman sırasında oldukça fazla efor ve eneri sarfedeceğiniz anlama gelmektedir. Vücudumuzun ihtiyacı olan enerji ise karbonhidratlar tarafından sağlanmaktadır. Bu nedenle antrenman günlerinde mutlaka karbonhidrat alımı yapılmalıdır. Ancak miktarlarında özen gösterilmeli aksi halde yaktığımızdan fazla kalori alımı yapıldığı takdirde kilo kaybı yerine kilo alımı olarak geri dönecektir..