Karın Kasları için Tavsiyeler. Nasıl Karın KASI ÇIKARTIRIM?


Doğru Antrenman Tekniklikleri: İlk olarak ağırlıklı veya ekipman kullanmadan hazırlanmış karın kaslarınızı aktif hale getirecek antrenman programını doğru ayarlamanız gerekmektedir. 3 gün ağırlıklı 3 gün serbest ağırlıklarla toplamda 6 gün uygulamalısınız. HIIT Cardio yeni başlayanlar için en iyi karın egzersizlerini içeren karın antrenman programıdır.

Cardio yaparsam karın kaslarım çıkar mı?

Öncelikle bu çok tartışılan bir konu olarak karşımıza gelmektedir. Bazı araştırmalar bölgesel kilo vermenin mümkün olamadığı öne sürerken son yapılan bir araştırmada bölgesel kilo vermelerin doğru çalışıldığı takdirde mümkün olabileceğini kanıtlamışlardır.

Peki doğru çalışma nasıl olmalıdır?

Öncelikle karın kaslarımızı çalışıp kan dolaşımımızı o bölgeye doğru taşıyoruz. Sonrasında 20-30dk’lık hafif tempo yürüyüş veya koşularınızla kardiyo yapıyorsunuz. Böylece bölgesel olarak kilo vermenizi sağlayacaktır.

Karın Kasları için Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Tabii ki karın kaslarının çıkması için antrenman kadar önemli olan bir diğer konuda beslenme diyebiliriz. Yağ oranımızın düşmesi ile doğru orantıda olarak karın kaslarımız daha çok ortaya çıkacaktır.

Peki nasıl beslenmeliyiz?

En önemli olgu “Sağlıklı Beslenmek” unutulmamalıdır ki vücudumuza aldığımız gereksiz her besin ile karın kaslarımıza ulaşmada bir adım geriye gideceğiz.

Yüksek lif içeren besinler tüketmek ve yüksek protein ağırlıklı beslenip aldığımız tüm yağlarda mümkün olduğunda zararlı yağlardan kaçınmalıyız. Bir diğer önemli besin kaynağı olan “su” hayatımızın en önemli parçası haline getirip günlük olarak mutlaka 3-4lt. su tüketmemiz gerekmektedir.

Uyku ve dinlenme: Son olarak kas onarımının gece uyurken olduğu artık biliyoruz. Düzenli bir hayat fitness sporu için olmazsa olmazdır. Bu nedenle emeklerimizin boşa gitmemesi için güzelce dinlenmeli ve gerekli uyku saatlerini almamız gerekmektedir.