Sağlıklı Ara Öğün Seçenekleri Nelerdir?



Sağlıklı ve dengeli beslenmede olmazsa olmazdır ara öğünler. 3 ana öğünün yanında spor öncesi veya spor sonrası ara öğünler ekleyerek hem enerjimizi hem de zihnimizi dinç kalmasını sağlarız. Ara öğün alınırken alınan kalori miktarlarına dikkat edilmelidir. Aksi halde ara öğünlükten çıkıp farkında olmadan vücudumuza ihtiyacından fazla kalori almamıza neden olur. Bunun sonucunda vücudumuzda kalori fazlası oluşur ve doğrudan kilo olarak vücudumuza geri döner.

Ara Öğünün Önemi?

Ana amaç kan şekerimizi dengede tutmak spor öncesi vücudu enerjik tutmaktır. Diğer ara öğünler ise daha çok ana öğünlerde gereğinden fazla yemeği önlemektir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sık sık yemek yemek metabolizma hızını arttırır bu da dolaylı yönden kilo kaybı yaşamanıza neden olacaktır.

Genelde ara öğün denildiğinde kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir. Fakat ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almamızla sonuçlanacaktır. Aynı zamanda özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır. Ara öğünler için 100-200 kalori civarında sağlıklı seçimler yaparak hem kilo kontrolünü sağlanıp formda kalmanızı sağlar.

 

Peki en sağlıklı ara öğün seçenekleri nelerdir?

-Probiyotik yoğurt (74 kcal)

-Muz (105kcal)

-Ceviz (1 ad. 31 kcal)

-Fıstık ezmesi (1 tatlı kaşığı 35 kcal)

-Kuru üzüm (1 avuç 91kcal)

-Filtre kahve (3-5kcal)

-Badem (1 ad. 12kcal)

-1 tane teze meyve