Sağlıklı Beslenerek Kilo Alma Yöntemleri


Kilo almak da kilo vermek gibi insanların birçok yöntem deneyip ancak başaramadığı sorunlardan biridir. Kilo almak kolay gibi görünmesine karşın sağlıklı bir şekilde kilo almak metabolizması hızlı çalışan bireyler için oldukça zordur. Bu yazımızda sağlıklı bir şekilde kilo almanıza yardımcı olacak bazı tüyolar paylaşacağız..

-Kalori fazlası oluşturmak

Çok fazla yemek yediğini yine de kilo alamadığını iddia eden kişiler genelde yediği besinlerin kalori miktarlarını bilmediği ve yaktığı kalorinin oranını bilmediği için yiyip yiyip kilo alamadığından şikayetçidir. Sağlıklı bir şekilde kilo almak için tüketilen kalorinin yakılan kalorinin en az 400-500 fazlası olması önerilmektedir. Sağlıksız ve orantısız kilo almak için ise daha fazla kalori fazlası oluşturabilirsiniz. Ancak bu sağlıklı olmadığı için önerilmemektedir.

-Protein

Sağlıklı kilo almak ve yağlanmak istemiyor musunuz? Burada yapmanız gereken abur cubur diye tabir ettiğimiz paketli yiyecekler yerine doğal besinlerden özellikle protein miktarları yüksek olan et, tavuk, balık gibi besinler tercih edilmelidir. Ayrıca yüksek proteinli diyetlerin kas kütlesi eklemenizde yararı olacaktır. Kilo almayı hedefleyen biri vücut ağırlığının 2 katı gram kadar protein alması önerilmektedir.

-Öğün ve Ara öğünler

3 ana öğünde protein ağırlıklı beslenmeyi unutmayarak. Ara öğünleri de atlamamak kilo alma yolunda bizim için altın kadar değerlidir. Meyve ve kuruyemiş gibi sağlıklı ara öğünlerin yanında evde yapabileceğiniz yulaflı, proteinli kek ve kurabiyeler sizin için iyi bir ara öğün alternatifi oluşturacaktır. Son olarak sağlıklı yağları, karbonhidratları almayı unutmamalı bu size daha fazla enerji verecektir ve doğrudan daha sert antrenmanlar yapmanızı etkileyecektir.

Sağlıklı Ara Öğünler

-Badem, ceviz, hurma, kuru üzüm, fındık, fıstık, yulaf ve hatta bitter çikolata. Evet biliyorum bunlar çok yüksek kaloriler ama unutmayın kilo almaya çalışıyorsunuz ana hedef parçalı bir vücut yerine daha hacimli görünmek. Hedef kiloya ulaştıktan sonra vücudunuzu parçalayarak zaten mükemmel bir görüntüye ulaşacaksınız.

-Baharatlar

Soslar, baharatlar öğünlerinize ekleyerek yemeklerini daha lezzetli hale getirip daha fazla tüketmenizi sağlayabilirsiniz. Böylece rutin olarak aldığınız kalorinin üstesine çıkıp sağlıklı kilo alma yolunda emin adımlarla ilerleyeceksiniz.

 

 

Kaynak: Kris Gunnars “How to gain Weight fast and safely” 2018

https://www.healthline.com/nutrition/how-to-gain-weight