Vücut Tipi Nedir? Ektomorf
Vücut Tipi Nedir? Ektomorf
Ektomorf, Mezomorf ve Endomorf bunlar ne anlama gelmektedir?
Çok zayıfım kemiklerim sayılıyor, yağ oranım çok fazla ve bel çevrem çok geniş
ne çok zayıfım ne çok kilolu… Evet bu ve bunun gibi cümleleri hepimiz
kurmaktayız. Hangimiz vücut tipimizi tam olarak biliyor veya hangimiz vücut tipine
göre antrenman yapıyor.. Bu yazımızda vücut tipinizi tanırken nasıl bir
antrenman sistemini uygulamanız sizin için daha doğru olduğunu öğreneceksiniz..
Ektomorf Vücut Nedir?
Ektomorf vücut tipine sahip insanlar düşük yağ oranı, sıska
ancak atletik bir yapı, dar omuz, kalça ve göğüse sahiptirler. Eğer bu vücut
tipindeyseniz hızlı bir metabolizmaya sahipsiniz demektir. Ayrıca çok zor kilo
almakla beraber yağ oranı çok düşük olduğu için kas kütlesi eklendiğinde çok
parçalı bir görünüme sahip olacaksınız demektir. Fitness sporuna başlamak için en
iyi vücut tiplerinden biri olduğu söylenebilir. Kilo alma ve metabolizma hızı
bir dezavantaj gibi görünse de her sporcunun hayali olan parçalı bir vücuda çok
kısa sürelerde ulaşabileceğinizden emin olabilirsiniz.
Ektomorf Vücut Nasıl Antrenman Yapmalıdır?
-Kilo almak ve kas yapmak zor olsa dahi eğer bunu
başarabilirse çok güzel bir görünüme sahip olacağını belirtmiştik.
-Ana hedef büyümek ve hacim kazanmak olduğundan kardiyo
yapmanın mantıksız olacağınız söylemek doğru olacaktır. Bu vücut tipine sahip kişiler
full body antrenmanlarına ağırlık verip ilerleyen süreçlerde split
antrenmanlarına geçiş yapmaları önerilmektedir. Vücuttaki kas ve kemik yapısı
küçük olduğundan önce tüm vücut kuvvet kazanmalı daha sonra bölgesel antrenman
teknikleri ile ileri seviyelere ulaşılması hedeflenmektedir.
Ektomorf Vücut Tipi Nasıl Beslenmelidir?
Ektomorfların metabolizmasının hızlı çalıştığını belirtmiştik.
Sporla beraber kas kütlesi kazanmak istiyorsak karbonhidrat ağırlıklı beslenmek
en iyi seçenek olacaktır. Kalori fazlası oluştururken büyük çoğunluğunu
karbonhidratlardan daha sonra proteinlerden alınması gerekmektedir. Unutmayın ana amaç hacim kazanmak.
Bulk
Döneminde |
Definasyon
Döneminde |
-%50-60 Karb |
%40-50 Karb |
-%20-30
Protein |
%25-35
Protein |
-%15-20 Yağ |
%20-25 Yağ |
0 Yorumlar