Sağlıklı Kilo Almak İçin 5 Tüyo


Kilo almak için “ne bulursan ye”, “gece yemek ye” gibi tavsiyeleri duymuşsunuzdur. Nasıl ki kilo verirken sağlıklı besinleri içeren beslenme düzeni oluşturuyorsak kilo almak içinde aynı yöntemi uygulamak zorundayız. Fit bir görünüme kavuşmak ile sağlıksız ve hatta yağlı bir şekilde kilo almak aynı şeyler değildir. Bu nedenle bu yazımızda sizler için “sağlıklı kilo” alma tüyoları derledik.

1-Öğün Sayısını Arttırmak

Çok yemek yemekten korkmayın. 3 öğün yemek yiyorsanız bunu 5 öğüne yayarak hedef kalori fazlasına ulaşabilirsiniz. Örneğin günlük almanız gereken kalori miktarı 3000 ise bunu 3 öğünde almak yerine 5 öğünde almanız daha sağlıklı olacaktır.

2-Kalorili İçecekleri İçmekten Korkmayın

Spordan önce, sonra veya yatmadan hemen önce kalorisi yüksek içerisinde bol protein ve karbonhidrat bulunan shakeleri yapmayı unutmayın. Bu besinler hem sıvı olması hem de kolay hazırlanıp tüketilmesi nedeniyle de her zaman beslenme programlarımızda yer almalıdır. Kalorili içeceklerden kastımız şeker oranı yüksek kola, soğuk çay gibi yapay içecekler olmamalıdır.

3-Kuruyemiş Tüketin

Kuruyemişler birbirinden sağlıklı yağlar içeren süper bir besin kaynağıdır. Yüksek kalorileri olmaları nedeniyle kilo almaya yönelik diyetlerinizde mutlaka yer alması gerekmektedir. Badem, ceviz, fındık ve fıstık ezmesi gibi kuruyemiş içeren gıdalar tüketilmelidir. Ancak şu unutulmamalıdır kilo almak için sınırsız tatlı yemek veya zararlı tatlıları tüketmek doğru değildir. Fıstık ezmesi gibi içerisinde sağlıklı yağ bulunan ve şeker oranı kısmen düşük besinler hem diyetiniz için daha doğru bir seçenek oluşturacaktır hem de tatlı krizlerinizi önleyecektir.

4-Antrenmanlarını Aksatmayın

Spor yapmaktan korkmayın. “Spor zayıflamak için yapılır.” Bu algı tamamen yanlıştır. Spor zayıflamak için değil sağlıklı bir yaşam için yapılır. İster koşu ister yürüyüş isterse ağırlık sporu olsun ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Spor iştah açıp daha fazla yemek yemenize neden olacaktır.

5-Meyve Tüketmeyi Unutmayın

Vitamin içeriği yüksek olan meyveler sağlıklı bir şekilde kilo almanızı kolaylaştıracak. Muz, kavun, incir gibi meyveler porsiyonlarında diğer meyvelere oranla daha yüksek kalori bulundurur. Ayrıca kuru meyveler; antioksidanlar ve mikro besinler içeren yüksek kalorili atıştırmalıklardır. Birçok insan meyvelerin kuruduğunda besinlerinin çoğunu kaybettiğini düşünse de durum böyle değildir. Kuru yemişler çok fazla lif içerir, vitamin ve minerallerinin çoğu bozulmadan kalmaktadır.


Kaynak: "How to Gain Weight"

https://www.healthline.com/nutrition/how-to-gain-weight