Göbek ve Bel Çevresini Eritmek İçin En İyi 8 Yöntem

Bel çevresindeki yağlanma genelde hormonsal olarak erkeklerde meydana gelmektedir.  Ancak birçok kadın sporcunun da en çok muzdarip olduğu sorunların başında gelmektedir.  Bu yazımızda bel çevresinde oluşan yağlanmayı önlemek için yapılması gereken bazı yöntemlerden bahsedeceğiz…

-Lif

Evet lifli gıdaların önemini tok tutma özelliğinden bir önceki tok tutan besinler yazısında bahsetmiştik. Lif vücuda giden kalori miktarını azaltacaktır ve kilo kaybına neden olacaktır.

-Trans Yağlar ve Sağlıklı yağlar

Tüm paket ürünlerde karşımıza çıkan bu yağ türünden olabildiğinde uzak durmalıyız. Ayrıca trans yağları inflamasyon, kalp hastalığı, insülin direnci ve abdominal yağlanma ile de ilişkilendirilmiştir.

Bunun yerine doymuş yağlar diye tabir edilen sağlıklı yağları tercih etmeliyiz. Hindistan cevizi yağı en iyi seçenek olacaktır. Normal yağları mutfaktan olabildiğince uzaklaştırmak gerekmektedir. Aksi halde hedefe ulaşan yolda her zaman bir taş olacaktır.

-Alkol

Alkol birçok araştırmada göbek çevresinde birikme ve yağlanma yaptığı kanıtlanmıştır. Bu nedenle alkol tüketimini minimum seviyelere çekmek en doğru seçenek olacaktır.

-Protein

Protein içeren besinler ile oluşturulan bir diyet şekli, uzun süreler tok kalmanızı sağlayacaktır. Protein aynı zamanda metabolik hızı artırır ve kilo verme sırasında kas kaybının olmasını engeller.

-Şeker

Şekerin yapısında glikoz ve fruktoz adında iki tane monosakkarit bulunur. Şekerin aşırı tüketimi yağlanma yapmasının yanı sıra başlıca kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve karaciğer yağlanması gibi kronik hastalıklarla da sonuçlanmasına neden olacaktır.

-Karbonhidrat

Kek, kurabiye, açma gibi pastane ürünleri, pirinç ve beyaz un ile yapılmış tahıllar yerine kaliteli karbonhidratlar tercih edilmeli. Sebze, bakliyatlar ve tam tahıllı ürünlerin tüketilmesi, göbek yağlanması ile başa çıkmada daha yararlı olacaktır.

-Balık Omega-3

Balık ve omega 3 takviyesi kullanan kişilerde karaciğer yağlanmasında azalmalar görüldüğü tespit edilmiştir. Bu nedenle hafta 1 defa mutlaka balık yemeniz önerilmektedir.

-Probiyotik Besinler

Probiyotik takviyeler almak veya probiyotik içeren gıdalar tüketmek sindirim sistemini olumlu etkileyebildiği görülmüştür. Probiyotik besinler bağırsak sağlığı ve bağışıklık fonksiyonu dahil olmak üzere birçok sağlık yararına sahiptir. Faydalı bağırsak bakterilerinin kilo kaybına neden olabileceğine dair çalışmalar da bulunmaktadır. Başlıca probiyotik besinler; yoğurt, kefir, lahana Turşusu, salatalık turşusu ve yayık ayranı.

Genel hatlarıyla beslenmeyi içeren bu yazımızı önceki yazılarımızda bahsettiğimiz hiit kardiyo antrenan programı ile ilişkilendirerek hedefimize daha hızlı ulaşabileceğiz. Ayrıca yapacağınız her ağırlık antrenmanı kalori yakmanıza neden olacaktır. Bu da doğrudan kilo vermenizi ve yağ yakmanızı hızlandıracaktır.